Gevangenissen

Dit is Dimitri. Dimitri is 46 jaar oud, en heeft levenslang vanwege medeplichtigheid aan een gewelddadige bankoverval waarbij doden vielen. Dimitri zit al vanaf zijn 22e gevangen, in de zwaarstbewaakte gevangenis van Moldavië. Hij deelt een cel met 4 andere misdadigers. Allemaal levenslang.

Door het evangelisatiewerk in de gevangenissen kwam Dimitri tot geloof. Dat was in 2001. In 2003 werd hij gedoopt en werd lid van Eduards kerk.

Dimitri heeft een Bijbelstudiegroep in de kapel van de gevangenis. Afgelopen jaren zijn 25 gevangenen tot geloof gekomen. Momenteel heeft hij een Bijbelstudiegroep met acht mensen, waarvan twee al gedoopt zijn. Dimitri heeft een eigen Bijbel, en gevangenen die geïnteresseerd zijn mogen ook een eigen Bijbel hebben. Ook het uitdelen van Nieuw Testamenten is toegestaan.


“Wie komt om hem te bemoedigen,
gaat zelf met vele bemoedigingen naar huis.”

Gevangenis

Hoewel het leven in de gevangenis zwaar is, erg zwaar, is Dimitri rustig en sterk. Hij praat makkelijk, vooral over wat God doet in de gevangenis en in zijn eigen leven. Dimitri houdt zo goed mogelijk het nieuws van “buiten” bij, hij weet vooral van de situatie van de Vervolgde Kerk. Hij is een trouwe bidder voor Noord-Korea, Syrië, Iran, Israël. Zijn Bijbel staat vol onderstrepingen, en wie komt om hem te bemoedigen, gaat zelf met vele bemoedigingen naar huis.

En geloof het of niet, in de groep christenen die de gevangenis regelmatig bezoekt zit een aardige vrouw. De vonk was wederzijds. Vier jaar geleden zijn ze getrouwd. Zijn vrouw mag 1x per maand 4 uur op bezoek komen, en 1x per 3 maanden mag ze 3 dagen komen, dan hebben ze samen een eigen cel. Vraag Dimitri naar Jezus, en hij straalt van vreugde. Vraag Dimitri naar zijn vrouw, en hij geeft bijna licht.