Actie voor Moldavië:  Een busje voor Brother Eduard

€22.650 ingezameld van het doelbedrag €19.000!
(stand d.d. 07-04-2024)

Created using the Donation Thermometer plugin https://wordpress.org/plugins/donation-thermometer/.€19.000Raised €22.650 towards the €19.000 target.€22.650Raised €22.650 towards the €19.000 target.119%

Zelf een gift overmaken kan via rekeningnummer: NL39INGB0009320048 t.n.v. St. Mercy Ministries o.v.v. Bus voor Eduard.

Onvermoeibaar doorkruist Brother Eduard het land. Bijna elke dag is hij wel met het Woord onderweg. Evangelisatie in dorpen en steden. Van deur tot deur, of op pleinen en in parken. In ziekenhuizen, op scholen. Met de jeugd in de stad.

Daarbij winteracties met kleding, dekens en kachelhout. Zomerkampen voor jongeren, voedselpakketten voor armen. Preken op zondagen. Hij leidt Bijbelstudiegroepen die voortkomen uit het evangelisatiewerk. Afgelopen jaar startten drie nieuwe gemeenten.

We brengen Hulp en Hoop, zo noemt hij het. Elke dag weer. “Een open Bijbel in elk huis in Moldavië”, is Eduards devies.

Zijn 17 jaar oude busje is daarbij zijn onafscheidelijke metgezel. In de 12 jaren dat Eduard met deze VW-bus reed, vervoerde hij 60.000 Bijbels, Nieuwe Testamenten en kinderbijbels. Tienduizenden traktaten. Tonnen aan hulpgoederen. Materialen voor zomerkampen. Aanhangers vol brandhout naar arme gezinnen. Jeugdgroepen naar evangelisatie-acties. Oekraïense oorlogsvluchtelingen naar veiliger oorden. Aggregaten, heaters.

Reed 350.000 kilometer.

Na 12 jaar op de Moldavische kwaliteit wegen, gevoed met Russische kwaliteit diesel, is het busje helemaal op. Onderstel en motor doen hun best, maar zijn werkelijk aan hun eind.

Reparatiekosten rijzen de pan uit. Afgelopen winter kon Eduard zijn bus op koude dagen alleen ’s middags gebruiken. ’s Morgens kreeg hij hem niet meer aan de praat in de winterkou.

Help mee Brother Eduard aan het rijden te houden!

Veel hangt af van zijn bus. Zonder auto valt het werk stil. En er is nog zoveel te doen. Zou het ons lukken Eduard aan een nieuwe tweedehands bus te helpen? In maart en april proberen we voldoende fondsen bij elkaar te krijgen. Doet u mee?

Zelf een gift overmaken:

Rekeningnummer: NL39INGB0009320048
t.n.v. St. Mercy Ministries
o.v.v. Bus voor Eduard

Automatisch afschrijving

Vul het SEPA incasso machtigingsformulier in.